دوستت دارم م جان عشق شنبه 15 مهر 1398برچسب:درباره هنرهاي رزمي, :: 20:16 :: نويسنده : ستار نساروند
خانه > درباره ما
هرکشوری واجد هنریا هنرهای رزمی ملی است که ویژه فرهنگ آن کشور است
کن جوتسو ( کن ) به معنای شمشیر زنی و ( جوتسو ) به معنا ی فن یا هنر می باشد در تاریخ باستانی شمشیرزنی ژاپن سه مرحله یا دوره وچود داشت . جوکوریو ( روش باستانی ) چوکوریو ( روش میانی ) و شینتوریو ( روش جدید ) به عنوان آغاز تکنیکهای شمشیر اولین جنگجویان ژاپنی شناخته میشود.و دراوخر قرن سیزدهم ( شیزاکی دومین پسر یاسوتوکی ) نوع جدیدی از مدرسه شمشیر زنی را تاسیس کرد مدرسه او روش جدیدی را در کشیدن شمشیر بلند از ( سایا ) غلاف ابدا کرد . که شمشیر خود را تنها با یک حرکت بیرون کشیده و به حریف ضربه وارد کند شمشیردر سمت چپ و بین باندهای دور کمر قرار میگرفت بطوری که لبه برنده شمشیربه طرف بالا قرار داشت در صورتی که قبل از این تیغه شمشیر روبه پایین بود .روش جدید پس ازمدت کوتاهی در شمشیر زنی اهمیت زیادی یافت و معروفیت آن زمینه ای شد برای احیای فرم ( ای آی دو ) که عبارت بود از مجمموعه تمرینات با شمشیر شامل حرکات برشی و فروبردن شمشیر و باز گرداندن آن در سایا که مجموعه این جرکات به دوازه کاتا درحال حاضر می باشد
واژه بوشی دوغالبا" به عنوان روح ژاپن قدیم یاد شده است از قرن سیزدهم به بعد سامورایی ها نقش مهم و فزاینده ای را در امور سیاسی . اجتماعی و اقتصادی این ملیت جوان و در حال رشد بازی میکردند با توجه به نقش آنان درزندگی روزمره مردم احتیاج به نیرویی درونی احساسمی شدتا تنطیم کننده رفتار آنان باشد لازم بود . مرامی در زندگی روزانه آنان به وجو د آید .نیروی جدید(بوشی دو)این نقش را به عهده گرفت.مرامی اخلاقی لازم بودتا این افراد مغرور.محکم.ایده آ لیست وحساسرابه عنوان یک نیرو به هم پیوند دهد.ذکراین نکته نیز جالب است .که این مرام ها بعنوان قواعد و مقررات در جایی نوشته نشده بود بلکه عمیقا" درافکار آنان نقش بسته بودودر اعمال روزانه آنان متجلی بود .معنی عمیق این مرام وقانون درسختی های زندگی روزمره دورانفئودالی بخوبی آشکار می شد.پرورش فکر و جسم تنها در حرف خلاصه نمی شد بلکه درتنیجه کارهای سخت و به ظاهربی پایانحاصل می شد. چنیین آموزشی در تمام ابعاد زندگی وجود داشت .این روش زندگی یک سامورایی بود که باید درتمام طول زندگی خود این را ه را ادامه دهد تا به هدف تکامل برسد.
بخشی از مرام نامه یک سامورایی
طریقت سامورایی مرگ است
یک سامورایی حق نداشت که خون رقیبی که از او ضعیف تر است بریزد
به طبیعت و انسان رو آور و بیاموز
تن آسا نیست و مردانگی و راستی پیشه اوست
همه زندگی را درکار اموختن و درراه سیر به کمال می گذراند
کارهای کوچک را جدی میگیرد
در کارهای بزرگ آسان تصمیم میگیرد
پژمرده و افسرده جان نیست
برتری جویی رسم و راه ساموراییی است
از پیش آمدها باک ندارد
در دوستی صادق و وفادار است ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
دل زیر دستان را شاد میکند
بزدل نیست و در راه پیشرفت پای می نهد و از برتری دیگران نمی هراسد
از نظر سامورایی هیچ کاری نشدنی نیست
با کسی که پیمان مهر بست دل در دیگری نمی بند در هفت نفس تصمیم می گیرد اگر هم می بازی جانانه به باز نظر دیگران می پرسد و از انتقادشان را ه می جوید به تقدیر تن می سپارد ( از بزرگی پرسیدند که چرا احترام استاد را از پدر بیش میداری ؟ گفت : پدر فراهم سازنده ی زندگانی فنا پذیر من است ولی استاد سبب حیات جاودانی من است .)
نظرات شما عزیزان:
درباره وبلاگ موضوعات آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پيوندها
نويسندگان |
|||
![]() |